Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κάλαντα του Λαζάρου

Και ...ναι, είναι αλήθεια ότι οι μέρες πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα με τόσα που είχαμε να κάνουμε και αρχίζουν οι διακοπές του Πάσχα!!!

Τα βιβλιαράκια μας με τις ζωγραφιές των παιδιών για την Μεγάλη Εβδομάδα ετοιμάστηκαν και τα παιδιά τα πήραν στο σπίτι τους.
Έγιναν νομίζω πολύ ωραία! Μπράβο παιδιά!


Η κατασκευή μας με την ακολουθία  των Παθών του Χριστού επάνω σε σταυρό έτοιμη κι αυτή, στολισμένη και με χρυσό μαρκαδόρο και κρεμασταράκι....να τη στολίσουν τα παιδιά στο σπίτι!




Ακόμη κάναμε και τα δύο τμήματα μαζί ένα Λάζαρο μεγάλο και τον στολίσαμε κι αυτόν σύμφωνα με το έθιμο για να τον έχουμε μαζί μας στα κάλαντα.


Και την Παρασκευή, τελευταία μέρα, το πρωί πήγαμε στην εκκλησία, τον Άγιο Παύλο, και κοινωνήσαμε.




Πίσω στο σχολείο γιορτάσαμε τα γενέθλια της Ιωσηφίνας. Κεραστήκαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε.Ακόμη κεραστήκαμε και από τον Λάζαρο,που θα γιορτάζει το Σάββατο.
Χρόνια πολλά παιδιά, να είστε γερά και ευτυχισμένα!!!


Τα Λαζαράκια μας είναι έτοιμα - γεια στα χέρια σας κυρία Ζωή και παιδιά -και τα βάλαμε στα καλαθάκια μαζί με τα αυγά, τις καραμέλες και σοκολατένια αυγουλάκια.



Πριν τελειώσει όμως η μέρα μας πήγαμε να πούμε τα κάλαντα στο Διευθυντή του Δημοτικού μας σχολείου και σε τρεις τάξεις και στη συνέχεια και στον Παιδικό Σταθμό Μέριμνας του Παιδιού που είναι κοντά μας.Χαρήκαμε όλοι πολύ, ευχηθήκαμε σε όλους Καλή Ανάσταση και φυσικά όταν γυρίσαμε στο σχολείο μοιραστήκαμε όλοι ίσα τα κεράσματα που μαζέψαμε στο καλαθάκι μας.








Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά, καλή ξεκούραση και με το καλό να επιστρέψουμε όλοι πάλι πίσω μετά τις διακοπές .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου