Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Χρώματα ... φθινοπωρινά ...




Αυτήν την εβδομάδα ακόμη ολοκληρώσαμε και τη γνωριμία με τα χρώματα και με αρκετές μείξεις (όχι όλες, θα δούμε λίγο ακόμη και το γκρι, ροζ, γαλάζιο κλπ που χρειάζονται το άσπρο για να ανοίξει ο τόνος τους).






Με την ευκαιρία λοιπόν τα παιδιά άρχισαν να ζωγραφίζουν και με νερομπογιές για να κάνουν ζωγραφιές και με μείξεις των χρωμάτων.



Και αφού θυμηθήκαμε τι μας φέρνει το Φθινόπωρο ξανά επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στα χρώματα που επικρατούν τώρα στη φύση



Και καθώς έγιναν πιο έντονα τα φθινοπωρινά τοπία και στην πόλη αλλά και στην εξοχή,


 είπαμε κι εμείς να εμπνευστούμε από τα χρώματα του φθινοπώρου και να ζωγραφίσουμε τα δικά μας τοπία με την βοήθεια ...φελλών.





Ακόμη φτιάξαμε στην τάξη ένα "Κουτί της Φύσης" και βάζουμε μέσα ότι "θησαυρούς " έχει η φύση αυτή την εποχή (με το καρτελάκι τους για γλωσσική ταύτιση), για να μπορούμε να τους παρατηρούμε και να τους μελετάμε!!!


Έχει μέσα όπως μπορείτε να δείτε μανιτάρια, κουκουνάρια, φύλλα, καρπούς, σαλιγκάρια κ.λ.π.

Επίσης βγήκαμε περίπατο στη γειτονιά μας και μαζέψαμε ξερά φύλλα και τα κατηγοριοποιήσαμε (όταν γυρίσαμε στην τάξη ανάλογα με το χρώμα, με το σχήμα και με το μέγεθος), αλλά ανακαλύψαμε και κάποια δέντρα που δεν έριξαν τα φύλλα τους και είναι ακόμη πράσινα!!! Έτσι πήραμε και από αυτά μαζί μας και όταν γυρίσαμε στο σχολείο μας δόθηκε η ευκαιρία να διαχωρίσουμε τα δέντρα σε φυλλοβόλα και αειθαλή και να τα καταγράψουμε.




Ακόμη διαβάσαμε μια πολύ ωραία ιστοριούλα για το πως κιτρινίζουν και πέφτουν τα φύλλα.




Έπεται και συνέχεια ... με δημιουργίες με τα ξερά φύλλα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου