Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Του σχοινιού τα μανταλάκια

Του σχοινιού τα μανταλάκια είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό που μας έδωσε την ευκαιρία για πολλές συζητήσεις και ακόμη περισσότερες δράσεις.

Μια μικρή γεύση από το βιβλίο μπορείτε να πάρετε εδώ:


Όπως την πήρανε αρχικά και τα παιδιά και ξετρελάθηκαν. Η συνέχεια όμως δόθηκε στην τάξη και .... τους προβλημάτισε, τους παίδεψε αλλά κυρίως τους διασκέδασε!



Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.


Μετά το βιντεάκι φυσικά όλοι ήθελαν να μάθουν την συνέχεια! Εκεί τους παρουσιάσαμε το ...βιβλίο! Όλοι το παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και φυσικά το διαβάσαμε ξανά και ξανά, μέχρι που το μάθαμε απ' έξω!!!



Φυσικά στην πορεία το συζητήσαμε κιόλας, (τι εννοεί, τι γίνεται, πως ταιριάζει σε μας...κ.λ.π.) και μετά ζωγραφίσαμε τι κάνουμε εμείς με τους φίλους μας και τα κρεμάσαμε με ... μανταλάκια φυσικά!!!



Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στη δύναμη των πολλών, της ομάδας, και κάναμε ένα  πείραμα με ξυλάκια για να παρατηρήσουμε ότι όταν κάτι είναι μόνο του μπορούμε εύκολα να το σπάσουμε, να το λυγίσουμε, αλλά όταν είναι πολλά δεν σπάνε, δεν λυγάνε!!!(προσπαθήσαμε με πολλά ξυλάκια και δεν τα καταφέραμε)!

















Κατόπιν προσπάθησε κάθε παιδί μόνο του να σηκώσει ένα τραπέζι, (με τίποτα δεν γινόταν), όταν όμως βοήθησαν όλα μαζί (σαν τα μανταλάκια) το τραπέζι ήταν σαν πούπουλο!!! και χάρηκαν πολύ!


Καταλάβαμε λοιπόν και έμπρακτα τη δύναμη του συνόλου, του πλήθους.



Μας άρεσε τόοοοσο το βιβλίο που θελήσαμε να το παίξουμε σε θεατρικό και καλέσαμε το άλλο τμήμα και τους το παρουσιάσαμε.







Και μετά σκεφτήκαμε να το κάνουμε και στο κουκλοθέατρο και το παίξαμε φυσικά σε ομάδες.







Στην άλλη τάξη θα τους το παίξουμε τη Δευτέρα.



Γενικά γελάσαμε και διασκεδάσαμε πολύ και καταλάβαμε για μία ακόμη φορά την αξία της φιλίας, της βοήθειας προς τον άλλο και της ομαδικής δουλειάς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου