Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίο Καλοκαίρι



 Συνεχίζουμε τα παιχνίδια γνωριμίας με μπάλες
 ( παίζουμε τη γάτα και το ποντίκι ), με μπαλόνια (πετάμε το μπαλόνι ψηλά και λέμε να το πιάσει όποιο παιδί το όνομά του αρχίζει από Κ ή από Α κλπ,ή όποιο παιδί έχει μαμά που την λένε Χαρά ή μπαμπά που τον λένε Γιάννη κλπ), με τουβλάκι (παίζουμε το σκυλάκι που ψάχνει να βρει το κοκαλάκι του) και άλλα πολλά.





Αλλά και στην αυλή μας παίξαμε παιχνίδια συνεργασίας
της ομάδας αλλά και ισορροπίας (διάφορες διαδρομές πάνω σε γραμμή, με σακουλάκια στο κεφάλι κλπ)




Εκτός από τα παιχνίδια όμως στα πλαίσια του στόχου διερεύνησης των γνώσεων και των απόψεων των παιδιών και με γνώμονα την ανάγκη για έκφραση του προφορικού λόγου όλων των παιδιών, κάναμε και μία αναδρομή στο Καλοκαίρι και στις διακοπές μας.

Έτσι ζητήσαμε από τα παιδιά να πάρουν τόσα κοχύλια όσες είναι και οι αναμνήσεις τους και να τα πετάνε στη <<θάλασσα>> λέγοντας στους φίλους τους και μία κάθε φορά.



Βέβαια βρήκαμε την ευκαιρία να ζωγραφίσουμε και την καλύτερή μας ανάμνηση από το Καλοκαίρι και τις διακοπές


και να κάνουμε και τα πρώτα μας "μαθηματικά"με κοχύλια και δαγκάνες που είχαμε εύκαιρα.

΄Ετσι τα παιδιά έβαλαν στη σειρά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο και αντίστροφα και προσπάθησαν να ενώσουν και να κάνουν ζευγάρια τα δύο μεγάλα και τα δύο μικρά με ποικίλους ευφάνταστους τρόπους!!!








Γεμίσαμε λοιπόν από αναμνήσεις και νοσταλγία για το Καλοκαίρι, όμως συμφωνήσαμε και όλοι ότι πρέπει να το αποχαιρετήσουμε πια κι έτσι καταγράψαμε σε τι λέμε "αντίο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου