Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Καβάλα



Πρώτη εξόρμηση στα πλαίσια της εξερεύνησης της πόλης μας και ξεκινήσαμε από το Δημαρχείο!!!


Τα δύο σχολεία, το 11ο και το 15ο, συναντήθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο και ενημερώθηκαν για την κατασκευή του, την ιστορία του και την σημερινή του χρήση από τον κ. Κώστα Παπακοσμά.



Συναντήσαμε και φωτογραφηθήκαμε και με τη Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δήμητρα Τσανάκα.



Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον και έμαθαν για την δουλειά που κάνει η κυρία Δήμαρχος και οι υπόλοιποι υπάλληλοι μέσα στο Δημαρχείο.

Πρώτος στόχος του προγράμματος -όπως τους έχουμε καθορίσει- ήταν η γνωριμία των παιδιών με το κέντρο της πόλης, το Δημαρχείο σαν σημείο αναφοράς, αλλά και τα διπλανά του κτίρια, που είναι από τα παλαιότερα και αναδεικνύουν την ομορφιά της Καβάλας στο πέρασμα των χρόνων.




Μέγαρο Δ. Τόκου                               Οικία A. Wix


Τα παιδιά θαύμασαν την αρχιτεκτονική τους
και αποθανάτισαν όπως αυτά ξέρουν καλύτερα ό,τι τους έκανε εντύπωση, στον χώρο του Δημοτικού Κήπου μπροστά στο άγαλμα της Νίκης.





















Στη συνέχεια κάναμε ομάδες για να παίξουμε δυο παιχνίδια που ετοιμάσαμε, το ένα ήταν να φτιάξουμε ένα memory με τοπία της πόλης και το δεύτερο, ένα τεράστιο παζλ που ζωγράφισαν τα παιδιά φυσικά με θέμα την πόλη μας.









Ευχαριστούμε ακόμη τους φίλους μας από το 15ο Νηπιαγωγείο για τα ωραία καρτελάκια που έφτιαξαν για όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (θα τα φοράμε σε κάθε μας εξόρμηση):





και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση του προγράμματός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου