Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πλανήτης Γη ... συνέχεια

Συνεχίζοντας την ενασχόλησή μας με τη Γη μας, μιλήσαμε για το τι υπάρχει επάνω και κάτω από αυτή και φτιάξαμε ένα ομαδικό κολλάζ, αναπαράσταση του πλανήτη μας και το αναρτήσαμε έξω από την τάξη, για να το δούνε και οι γονείς μας!



Επίσης συζητήσαμε τα προβλήματα που έχει ο πλανήτης μας και ποιοι ευθύνονται γι' αυτά και επεξεργαστήκαμε μια υπέροχη αφίσα.


Είδαμε τη θέση της γης μας στο γαλαξία και μάθαμε για το ηλιακό μας σύστημα,είδαμε όλους τους πλανήτες με τη σειρά μάθαμε τα  ονόματά τους, ποιος είναι παγωμένος, ποιος ζεστός, πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται από τον ήλιο, πόσους δορυφόρους έχουν και πολλά ακόμη. Έτσι μέσα από το ενδιαφέρον των παιδιών ασχοληθήκαμε με ένα project για το ''Διάστημα''κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώσαμε και μελετήσαμε βιβλία και εικόνες, είδαμε βίντεο στον Η.Υ., διαβάσαμε το παραμύθι: ''Το ταξίδι του ΜΑ-ΒΗ στο Γαλαξία'', μάθαμε ένα τραγούδι που βρήκαμε στο διαδίκτυο, κάναμε βιωματικά την κίνηση της Γης και της Σελήνης γύρω από τον Ήλιο και βέβαια ζωγραφίσαμε πολύ πολύ!



Βέβαια επειδή το συγκεκριμένο τραγούδι έχει παραλείψει τον Πλούτωνα (κι εμείς τον θυμηθήκαμε και τον μετρήσαμε μέσα στους εννιά πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος,επειδή τα παιδιά τον ήξεραν ήδη από τις προϋπάρχουσες γνώσεις τους), συνεχίσαμε την έρευνα και μάθαμε ότι οι επιστήμονες δε θεωρούν πλέον τον Πλούτωνα πλανήτη κι έτσι γίνονται και είναι οκτώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου