Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Συμμετρία

         Αυτή την εβδομάδα καθώς συνεχίζουμε με κάποια παιχνίδια και  εργασίες εμπέδωσης
για την κυκλοφοριακή αγωγή, και είχαμε την μεγάλη γιορτή των Κωνσταντίνου και Ελένης
και την Παγκόσμια Ημέρα της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, για τα οποία μιλήσαμε στο σχολείο, είπαμε να ασχοληθούμε λίγο και με το θέμα της συμμετρίας.

       Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα με την σειρά.


Στην κυκλοφοριακή αγωγή κάναμε πολύ ωραίες εργασίες με σήματα, αφού πρώτα τα επεξεργαστήκαμε στην παρεούλα, τα ξεχωρίσαμε, τα κάναμε ομάδες ανάλογα με το σχήμα τους, το χρώμα τους και το τι σημαίνουν!!!






Επίσης διαβάσαμε πολύ ωραία βιβλία με οδηγίες για την σωστή κυκλοφορία στο δρόμο όταν είμαστε πεζοί, αλλά και συμβουλές για τα παιδιά όταν κάνουν ποδήλατο.



Εδώ μερικές φωτογραφίες από τις κατιγοριοποιήσεις που κάναμε στην παρεούλα.




Επίσης στο κλασικό τμήμα με την κυρία Μαρία χρώμάτισαν σήματα τα αγόρια και τα κορίτσια και ψήφισαν τα πιο σωστά και βγήκαν νικήτριες τα κορίτσια. Έτσι πήραν ένα βραβειάκι στην εργασία τους. Μπράβο παιδιά και στις δύο ομάδες!!!


Σχετικά με το θέμα της συμμετρίας ξεκινήσαμε την προσέγγιση διαβάζοντας ένα παραμύθι με τη μάγισσα Συμμετρία και μάλιστα η κυρία Μαρία δεν το διάβασε απλά στα παιδιά, αλλά το παρουσίασε μεταμφιεσμένη σε Συμμετρία και ήταν πραγματικά μαγευτικό. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με πολλή χαρά βοήθησαν τη μάγισσα να διορθώσει...το δάσος της.
Παρακάτω σας παραθέτω το παραμύθι και φωτογραφίες από την παρουσίαση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου