Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κανόνες της τάξης



Πέρασε κι αυτή η εβδομάδα μετά τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και βρήκαμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε με τα παιδιά την πρώτη φωνούλα του ΟΧΙ, δηλαδή το Ο ο.

Τα παιδιά τη γνώριζαν ήδη και βρήκαν εύκολα λέξεις από αυτή τη φωνούλα, τις καταγράψαμε και το κάθε παιδάκι έγραψε μία σε μια καρτελίτσα που μπαίνει στο ρουχάκι που έχει αυτή την φωνούλα. Μετά το κρεμάμε στο σχοινί με τα μανταλάκια και σιγά σιγά θα γεμίσει το σχοινί μας με ρουχάκια!!!


Επίσης διαβάσαμε για το Ο ο από το βιβλίο: ''Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες''
και το: "Αλφαβητάρι της φύσης",













 κάναμε ένα φύλλο εργασίας με το Ο ο για να μάθουμε να το αναγνωρίζουμε καλύτερα και να το γράφουμε

και είδαμε από την σειρά της εκπαιδευτικής τηλεόρασης: " Ένα γράμμα μια ιστορία"την ιστορία για το Ο ο.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να το δείτε:

Ακόμη συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε τους κανόνες της τάξης μας-επιτέλους- (τους είχαμε ξεκινήσει πριν την 28η Οκτωβρίου), και βάζοντας όλοι τα χέρια μας γύρω γύρω δώσαμε την υπόσχεσή μας. Την ιδέα την πήραμε από τη φίλη και συνάδελφο κ. Σωτηρία και την τροποποιήσαμε λιγάκι. Ευχαριστούμε πολύ Σωτηρία.



 Με την ευκαιρία διαβάσαμε και το βιβλίο:" Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε", το συζητήσαμε, κάναμε κι εμείς πράγματα με τα χεράκια μας και πρότειναν τα παιδιά πολλές ωραίες ιδέες.





Και μετά ξεχωρίσαμε τα χέρια μας, δεξί-αριστερό, κάναμε κάτι μόνο με το δεξί και μόνο με το αριστερό, και στο τέλος τα ...αποτυπώσαμε!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου