Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη


Αυτή την εβδομάδα επισκεφθήκαμε 
τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, προκειμένου να την γνωρίσουν όσα παιδιά δεν είχαν ξαναπάει και για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ανοίξουμε τις γωνιές βιβλιοθήκης των τάξεών μας.

  Βέβαια στην πρώτη μας έξοδο 
από το σχολείο είχαμε και την βοήθεια τριών μαμάδων, του Θανάση, του Άγγελου και των διδύμων, της Σαββίνας και του Θοδωρή και γι'αυτό τις ευχαριστούμε όλες θερμά.


Στη βιβλιοθήκη ξεναγηθήκαμε από τους υπεύθυνους σε όλους τους ορόφους της και είδαμε τι υπάρχει σε κάθε έναν, αλλά βέβαια το ενδιαφέρον μας επικεντρώθηκε στον όροφο του δανεισμού.




Εκεί εκτός από την μελέτη του χώρου και του τρόπου ταξινόμησης των βιβλίων και την ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες δανεισμού, μας περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη!!!

Οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης διάβασαν στα παιδιά ένα βιβλίο, το "Χαρούμενο λιβάδι",
το οποίο είναι πολύ γλυκό και αναφέρεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας, και στη συνέχεια τους έδωσαν χαρτιά και χρώματα για να ζωγραφίσουν!









Προτού να φύγουμε από την βιβλιοθήκη δανειστήκαμε τέσσερα βιβλία (είναι το ανώτερο επιτρεπτό όριο) και ευχαριστήσαμε βέβαια τους υπεύθυνους για την ξενάγηση και την ενημέρωση.

Πίσω τώρα στις τάξεις τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τους έκανε εντύπωση από την επίσκεψη





   και βέβαια οργανώσαμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των τάξεων. Βάλαμε τα βιβλία στην προθήκη με φωτοτυπία του κάθε βιβλίου κολλημένη στο πίσω μέρος για να μπορούν τα παιδιά να βρίσκουν τη σωστή θέση κάθε βιβλίου, και μιλήσαμε για τους κανόνες της σωστής ανάγνωσης και οι "Γλάροι" υπέγραψαν και το συμβόλαιο της βιβλιοθήκης και συγκέντρωσαν και μελέτησαν ποικίλο έντυπο υλικό, φυλλάδια, εφημερίδες -ελληνικές και ξένες-,και άλλα πολλά!!!



Και εδώ έτοιμες οι βιβλιοθήκες, που όπως μπορείτε να δείτε, προσέλκυσαν κατευθείαν το ενδιαφέρον των παιδιών!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου