Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Έκλειψη ηλίου

Συνεχίζοντας να μιλάμε για την Επανάσταση και τον Αγώνα των Ελλήνων επεξεργαστήκαμε κάποιους πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, διαβάσαμε την ιστορία του '' Λάμπρου'', του πρωταγωνιστή του βιβλίου "" Γεννήθηκα το 1821'' και συζητήσαμε για τα δεινά του πολέμου και τις δυσκολίες που φέρνει.


Το ολοήμερο έφτιαξαν παραδοσιακές φορεσιές, τα κορίτσια υπέροχες ποδιές και τα αγόρια πανέμορφα γιλέκα με τα οποία θα στολίσουμε και την αίθουσα της γιορτούλας μας.



Και επειδή αναφερθήκαμε στις παραδοσιακές φορεσιές και σε όλα τα παλιά πράγματα που είχαν εκείνη την εποχή ( όπλα , βαρέλια , δισάκια , σίδερα με κάρβουνο , λάμπες και λυχνάρια κ.λ.π.) και ακούσαμε και χορέψαμε παραδοσιακά τραγούδια, είπαμε να κάνουμε ένα project για τη μουσική γενικότερα και ξεκινήσαμε φυσικά διερευνώντας τις προϋπάρχουσες γνώσεις των παιδιών για το '' Τι θα πει Μουσική ''.Παίξαμε επίσης πολύ ωραία παιχνίδια με μουσικούς ήχους που έκαναν τα παιδιά με το σώμα και με το στόμα τους και παίξαμε με τις πρώτες καρτέλες από το πρόγραμμα για τη μουσική '' ΕΜΜΕΛΕΙΑ Το Μουσικό Χωριό '' που περιλαμβάνουν την αναγνώριση φυσικών ήχων.
Κάντε κλικ στην εικόνα για να παίξετε.


Εδώ καταγράψαμε τι γνώριζαν τα παιδιά για τη μουσική και ποια μουσικά όργανα ήξεραν ( πολλά παιδιά πηγαίνουν στο ωδείο και ήξεραν και περίεργα μουσικά όργανα ).


Φυσικά λόγω της ημέρας αναφερθήκαμε και στο φαινόμενο της έκλειψης ηλίου που συνέβαινε, είδαμε κάποια βίντεο από το you tube και συζητήσαμε με τα παιδιά για το πως συμβαίνει αυτό και ποιοι οι κίνδυνοι για τα μάτια μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου