Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αβγά και καλάθια

Κι αυτή η εβδομάδα πολύ πολύ γεμάτη με τα καλάθια μας, τα αυγά μας, τις κατασκευές μας, τα κάλαντα του Λαζάρου ...

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα καλάθια μας που είναι όμορφα και εύκολα με χάρτινα πιάτα!


Έτοιμα λοιπόν αλλά όχι ακόμη ...γεμάτα! Σιγά σιγά θα μπούνε και τα αυγά και τα κουλουράκια και βέβαια σοκολατάκια και καραμελίτσες!!!

Σειρά είχανε τα αυγουλάκια μας που θα γίνουν με δύο τρόπους. Και παραδοσιακά κόκκινα, για να μην ξεχνάμε και τις προσταγές της παράδοσης μας, και πολύχρωμα, για να είναι πιο γλυκούτσικα και να δώσουν χρώμα στα καλάθια μας.
Σήμερα λοιπόν ξεκινήσαμε με τα χρωματιστά με την τεχνική του γκοφρέ γιατί χρειάζονταν και στέγνωμα. Ευτυχώς βοήθησε ο τέλειος καιρός και μέχρι το μεσημέρι ήταν έτοιμα!


Επίσης σήμερα το κλασικό τμήμα μας έκανε Λαμπροκούλουρα, γι' αυτό και ήρθε στο σχολείο η μητέρα του Νικόλα που ανέλαβε χρέη ζαχαροπλάστη και έδειξε στα παιδιά τη διαδικασία του ζυμώματος και του πλασίματος και όταν ψήθηκαν μοσχομοίρησε όλο το σχολείο!!!







Να είστε καλά κυρία Χλόη και του χρόνου! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση με υγεία!

Εμείς στο ολοήμερο κάναμε μια εργασία με χρονική ακολουθία - την κότα και το κοτοπουλάκι -



και αφού είχαμε κι άλλο χρόνο κάναμε και κάτι εύκολους Λάζαρους για να τους έχουμε έτοιμους για την Παρασκευή που θα πάμε στο Δημοτικό να πούμε στα πρωτάκια ( τα περυσινά μας νηπιάκια ) τα κάλαντα.




Αλλά και το κλασικό μας τμήμα ξεκίνησε μια ωραία χρονική ακολουθία με τα Πάθη του Χριστού πάνω σε σταυρό και το πήραν τα παιδιά στο σπίτι τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου