Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο: Πρόγραμμα Μελίνα Α'

Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου μας, το πρώτο από τα τρία σεμινάρια που αφορούν το Πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ και διοργανώθηκαν και παρουσιάζονται από συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που το είχαν γνωρίσει και εφαρμόσει στις τάξεις τους.

Στο χώρο του σεμιναρίου εκτέθηκε προς θέαση όλο το υλικό του προγράμματος,το οποίο είναι απίστευτο σε όγκο και αξία και διατίθεται για χρήση οποιουδήποτε το επιθυμεί.


Οι Νηπιαγωγοί του Σχολείου μας συμμετέχουμε και οι τρεις και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε και από το υλικό, αλλά και από αυτά που ακούσαμε και κάναμε ήδη αυτή την πρώτη μέρα. Συνειδητοποιήσαμε πως μπορεί το πρόγραμμα να ενταχθεί σε κάθε σχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική πράξη με φαντασία, κίνηση, μουσική κ.α.λ.
Πρόκειται για μία πραγματικά καινοτόμα προσέγγιση,ίσως όχι τόσο για μας τις Νηπιαγωγούς που εφαρμόζουμε πολλές τέτοιες πρακτικές, αλλά σίγουρα για τους συναδέλφους μας Δασκάλους.


Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται φαίνεται η ομάδα που δραμματοποιέι στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας γεγονότα από τη ζωή στο Δεσποτάτο του Μυστρά


και η ομάδα που συμμετείχε στο παιχνίδι του Λαβύρινθου στα πλαίσια του μαθήματος των Μαθηματικών (εκμάθηση των αριθμών 1-20).


Οι ιδέες που πήραμε ήταν πολλές και καταπληκτικές και αφήνουν τεράστια περιθώρια στη φαντασία και στη δημιουργικότητα και φυσικά η επιτυχία της πρώτης μέρας δεδομένη.Όλοι ανυπομονούμε για την συνέχεια.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου