Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Έθιμα του Μάρτη

Μάρτιος , επιτέλους Άνοιξη...και ο καιρός μας βοηθάει να ονειρευτούμε την εξοχή, τα λουλούδια, που ήδη άνθισαν στα παρτέρια του σχολείου μας και τα πρόσεξαν πρώτα τα παιδιά! και τα χελιδόνια!

Έτσι πρώτη μέρα σχολείου στον καινούριο μας μήνα και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν όλη μέρα γύρω από όλα αυτά.

Τα πιο πολλά παιδάκια μας φορούσαν Μάρτη ήδη από το σπίτι τους και φυσικά στα υπόλοιπα φορέσαμε εμείς.


 Αναφερθήκαμε σ' αυτό το παραδοσιακό έθιμο και επεξεργαστήκαμε το ποίημα του Κωστή Παλαμά που μιλάει γι' αυτό, και παίξαμε πολλά γλωσσικά παιχνίδια στην παρεούλα μας, όπως να βρίσκουν τα παιδιά στην αρχή με τη σειρά και μετά μπερδεμένα πού θα πρέπει να τοποθετήσουν τα κινητά καρτελάκια του ποιήματος, να κάνουν προτασούλες με τη λεξούλα από κάποιο τυχαίο καρτελάκι, να βρίσκουν την αρχική φωνούλα από τα καρτελάκια κ.λ.π


Επίσης μιλήσαμε για τα κάλαντα του Μάρτη, τα χελιδονίσματα, και δεχτήκαμε την επίσκεψη των περσινών μαθητών μας, τα φετινά πρωτάκια, που με χαρούμενη διάθεση ήρθαν με τις κυρίες τους να μας τα τραγουδήσουν.


Τα νηπιάκια μας χάρηκαν πάρα πολύ, (τους περίμεναν πως και πως), γιατί ξέρανε ό,τι θα έρθουν. Θαυμάσαμε τις υπέροχες ''Χελιδόνες'' τους και  φυσικά τους κεράσαμε και από μία καραμελίτσα, όπως το απαιτεί και το έθιμο!!



Σας ευχαριστούμε παιδιά και  του χρόνου π!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου