Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο Μάρτης κι η Μάνα του

Δευτέρα σήμερα και καλή μας εβδομάδα. Με αφορμή τις σφοδρές καταιγίδες και τα φαινόμενα πλημμυρών που είχαμε και στην πόλη μας, τα παιδιά είχαν πολλές εμπειρίες και προσωπικές και από την τηλεόραση να αναφέρουν κι έτσι η συζήτηση το πρωί στην παρεούλα μας επικεντρώθηκε γύρω από αυτά.
Αρπάξαμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας για το νερό και μετά σχολιάσαμε και τα παιδιά εικονογράφησαν το ποίημα:'' Ο Μάρτης και η μάνα του'' και καταλάβαμε και σχολιάσαμε τις απότομες αλλαγές του καιρού (ήλιος-βροχή, ήλιος-χαλάζι). Επίσης παίξαμε με τις ομοιοκατάληκτες λέξεις του ποιήματος και τις κάναμε ζευγαράκια.


Ακόμη αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά εκτός από τον πίνακα που κάνουμε πάντα με τους καιρούς του μήνα που πέρασε, κάναμε και μία γραφική παράσταση των καιρών, όπου τα παιδιά καταλάβαιναν καλύτερα ποιο καιρικό φαινόμενο είχαμε πιο πολλές φορές.


Επίσης προωθώντας την συνεργασία μεταξύ των τμημάτων που είχαμε ξεκινήσει χειροκροτήσαμε τα κορίτσια που δημιούργησαν καταπληκτικές κατασκευές με το οικοδομικό υλικό σε ομάδες μεικτές από ''Περιστέρια'' και ''Γλάρους'' μαζί.
Μπράβο κορίτσια, συγχαρητήρια, πάντα τέτοια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου