Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου

Μία εβδομάδα πριν από τη μεγάλη γιορτή μας, της 25ης Μαρτίου, και αρχίσαμε στο Νηπιαγωγείο μας να προσεγγίζουμε σιγά σιγά με τα παιδιά τα γεγονότα του εορτασμού της διπλής εθνικής επετείου και βέβαια να ετοιμάζουμε το θεατρικό μας.
Μιλήσαμε για εκείνα τα χρόνια τα παλιά, είδαμε σχετικά βιβλία αλλά και ένα πολύ ωραίο βιντεάκι με την εξιστόρηση των γεγονότων από τα Βυζαντινά χρόνια και την Άλωση μέχρι την επανάσταση και βέβαια αναφερθήκαμε στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στην επιλογή τησ συγκεκριμένης ημέρας ως αφετηρίας της Επανάστασης.


Βέβαια είχαμε και στη γωνιά της παρεούλας μας ένα παζλ με τον Ευαγγελισμό για να το κάνουν τα παιδιά και να παίξουμε με την λέξη, να μπερδέψουμε τα γραμματάκια της και να τα ξεχωρίσουμε, να βρούμε το αρχικό, το τελικό, να τα μετρήσουμε κ.λ.π.


Επίσης είχαμε από άλλη χρονιά δύο πίνακες με ένα τσολιαδάκι και μια ελληνοπούλα στα οποία τα παιδιά βγάζουν και βάζουν τα ρούχα τους και με την ευκαιρία μάθαμε τι ρούχα φορούσαν εκείνα τα χρόνια και πως ονομάζονταν και τα καταγράψαμε με τα παιδιά για να τα θυμόμαστε!



Ακόμη διαβάσαμε και σχολιάσαμε το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου: ''Τα Ελληνάκια'', το οποίο κυριολεκτικά μάγεψε τα παιδιά.

Τα πρωινά στις ελεύθερες δραστηριότητες όποιος θέλει δημιουργεί έργα σχετικά φυσικά με την επανάσταση



Ετοιμάσαμε βέβαια και τις καρτούλες-προσκλήσεις μας και τα προγράμματα της γιορτούλας μας για τους γονείς και τα κάναμε να δείχνουν παλιά με λίγο...καφεδάκι!!!
Ελπίζω να συμφωνείτε ότι είναι γλυκούτσικα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου